Aidas

Rankdarbių pamokos: Rėmelio gamyba ir aptraukimas drobe

2940

 

Sveiki noriu parodyti kaip pasigaminti rėmelį ir jį aptraukti drobe.

Sėkmės, jei kas neaišku, visada prašom

 

Aidas 0

Medienos storis 3cm x2cm klijai džiūsta 4 val.želatino granulių 100gr. ant litro vandens drobe pertepti du kartus dviejų valandų tarpe .

olgaK 0

aciu gal kada ir as paimsiu teptuka i rankas

Editos-spalvos 0

Aciu saunuolis, dar truputuka pridek aprasymo kaip tu viska cia darai, mums nemoksoms gali buti kai kur neaisku, pvz koki ten marmala tepi

Aidas 0

tas marmalas paruoštas želatinas paruošimo būdas parašytas ant maišelio

KristinaL 0

Vat vienintelio dalyko nesupratau: o kam ta zelatina? o vat viskas labai aiskiai

juodas1980 0

Aciu uz pamokele!!! Bet nedrystu imt teptuko i rankas,o taip noretusi pabandyt.Seile pavarvinu i Jusu piesinus baltas pvydas

juodas1980 0

O zalatina tepama tam,kad drobe butu paruostu patybai.Jei as neklystu,as visada galvodavau su kuom ja reika apteplioti.

Liole 0

Puiki pradžia pagalvoti apie kokią nors teplionę Ačiū, Aidai

Aidas 0

Želatinas reikalingas tam kad dažų sanaudos nepasirodytu didelės ir brangios želatinas kol kas yra pigiausias gruntas drobei nepadengus drobės želatinu jūs paprasčiausiai netapytumėt ir neterliotumėt o valytumėt teptuką į svarią drobę ir norimas atvaizdas gautusi iš trečio ar ketvirto karto.Liole teplionėms yra pats pigiausias varijantas tai kartonas iš lovos dugno ar spintos nugaros pasirenkant švelnią puse bandykit tapykit nieks už tai per galvą neduos

vidosgalerija 0

įdomu čia su ta žalatina , aš naudoju statybinį gruntą, bet gal su žalatina geriau ačiū už pamokėlę reiks pamėgint

Aidas 0

dar noriu pridurti kad drobė kerpama 6cm didesnė už rėmelio dydį jai mediena bus parinkta taip kaip rekomenduoju 2cm x 3cm

Kristut 0

Kaip matau naujas rėmelis jau paruoštas, lauksim naujų Aido paveikslų Viskas labai aisku, taip norėčiau kada koki paveiksla pateplioti, bet vis nera kada per mezgima

Adriana 0

O as ir nezinojau kaip ji pasidaryti (aptraukti) nors man kaip tik reiketu...Sunku merginoms tai Net nezinociau is ko. Kai reikia - perku...

Ena 0

labai naudinga pamoka,kartais tos smulkmenos tokios naudingos buna,labai tau aciu

gi 0

sveiki. pamačiau šią pamokėlą ir apsidžiaugiau! pati studijuoju tapybą, tai norėčiau kai kurias vietas patikslinti ir dar kai ka pridurti.
Taigi, gaminant porėmį, jei jis nedidelis, manau, gal ir užtektų , kaip čia parodyta, kampus susegti su sąsagom, tačiau jei prireiktų didesnės, reikėtu suleisti vieną į kitą. Kitas svarbus momentas - porėmis turėtų būti suleistas konusu į vidų, arba apie išorinį porėmio kraštą galima pakalti plona briaunelę. Šis dalykas yra reikalingas tam, kad drobė neprilptu prie porėmio, kad ji liestųsi į porėmio kraštą. Taigi tiek dėl porėmio.
Norėčiau išskirti sekančius du etapus - klijavimą ir gruntavimą.
Taigi klijavimas vykdomas su želatina. Želatina yra ištirpdoma ir atvėsinama beveik iki drebučių. Tie drebučiai pirmą karta yra tepami viena kryptimi (panašiai kaip ir vilna ). Tada kai nutepama, drobė yra arba paguldoma ant kaladėlių,arba atremiama į siena, taip kad medžiaga žiūrėtų į apačia. Taip yra daroma, kad že

gi 0

želatina nepersigertų kiaurai drobės. Griausiai kitą dieną, arba bent jau kai želatina išdžiūvo, reikia puode likusia želatina pakaitinti ir vėl atvėsinti iki kol ji truputį sutirštės. Tada nutepti drobę kitą kryptimi. Ir vėl atremti į sieną medžiaga į grindis. Toks praklijavimas būtinas bent jau tris kartus. Tiksliau 3 kartus, jei dar gruntuosite, 5 jei iš karto tapysite.
Gruntavimas galimas arba specialiu gruntu (kuri galite įsigyti dailės prekių parduotuvėje) arba akriliniai dažais (bent mes studentai naudojame juos ). Gruntuoti reikia taip pat skirtingomis kryptimis, leidžiant gerai išdžiūti
Ai dar galima gruntuoti pačio pagamint gruntu į kurį įeina želatina, kiaušinis, ttrinta kreida, vanduo

Tai tiek.. Gal kam pravers..

Aidas 0

dėkoju gi už patikslinimus tiesą sakai gal kai kur dėl želatinos metodų galima būtų pasigynčiti tai dar priklauso nuo želatinos koncentrato kokioja busenoja ją tepti ar skystoje ar pavirtusioje drebučiai no to priklauso ir pertepimu skaičius ir tepimo būdas rodau lengviausią varijantą dėl rėmelių taip pat yra įvairiausių sujungimo būdų

zemuogiupievele 0

gi pateiktas variantas labai tikslus, naudojamas profesionalų menininkų. Aš taip pat tų gudrybių išmokau dailės akademijoje. Dar norėčiau kai ką pridurti dėl želatinos
jei ji bus per stipri, kai klijinsime pirmą kartą džiūdama gali sulaužyti porėmį. Geriausiu atvėju jis bus šiek tiek kreivas. Todėl geriau ją ruošti šiek tiek silpnesnę ir tepti kelis kartus kaip gi minėjo 3, jei nebus vėliau gruntuojama 5. Geriausias santykis želatinos ir vandens 1:10 drobei, kartonui 1:9.
Ką dar reikėtų žinoti, jog merginos gali puikiausiai tai pasigaminti pačios, nereikia daug fizinės jėgos

zemuogiupievele 0

o apie drobių rūšis, kokias geriausia pasirinkti turbūt turėtų būti atskira tema

Kristut 0

Aha,o kokios drobės reikia? Aš maniau,kad audinių parduotuvėj nusiperki kokio kartūno ir tiek...O gal yra specialios?

Aidas 0

Labai malonu zemuogiupievele kad papildote kartais gyveni ir mokaisi Kristut aš perku žalevine drobe gana plona ja lengviau paruošti kadangi ji plona tai želatiną darau stipresnio koncentrato ir ja tepu ties riba nelaukdamas kol pradės virsti drebučiais o ištepęs laikau padėjęs ant lygaus pagrindo taip rėmelis nesižalabija ir drobės pagrindas labai šauniai išsitempe ir sustangrėja tiesiog pasidaro bugnas tai gyvenimiška patirtis o ne instituto mokymai ir dar nepaminėjau kad rėmelio kampus pergręžiu skersai ir perkišu šplintais juos sutepus klijais tas labai sutvirtina rėmą

Kristut 0

Aiduli,ką reiškia nesižalabija?

zemuogiupievele 0

Manyčiau, kad neišsikreivina, nelūžta... gal

Aidas 0

Atsiprašau kartais parašau tik sau suprantama kalba malonu kad yra malonių žmonių ir pataiso dar karta atsiprašau

geguze07 0

Laba diena, gal neviska perskaiciau bet zelatina kokia naudojama(valgomoji, ar specialei drobei)?

Naca 0

Ar silkas tempiamas taip pat? Ar prisaudymas nesugadins plono silko?

Aidas 0

Geguze07 želatina naudojama maistinė